Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ ?

ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΌΥΣ? ΑΝ ΟΧΙ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ?
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ?
ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ?
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ?





Τρέχουν ασθμαίνοντας να διαμορφώσουν τον χώρο στον Άγιο Βλάση κοντά στη ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ για να αρχίσουν τη μεταφορά των σκουπιδιών. Δείτε φωτογραφίες τραβηγμένες σήμερα , που δείχνουν τον χώρο και την βλάστηση που υπάρχει γύρω. Κυρίως τα δέντρα ! Ούτε 10 μέτρα δεν απέχουν από τον χώρο, όχι 300 που αναφέρουν οι οδηγίες της δασοπροστασίας. Ποιός θα υπογράψει αδειοδότηση και θα δώσει ΜΠΕ για το συγκεκριμένο χώρο?
Ποιοί εμπαίζουν κάθε έννοια νομιμότητας, περιβαλλοντικής ευαισθησίας και προστασίας των πολιτών?
Γιατί αυτό το μισό νταμάρι, που είναι δασική περιοχή, ακόμα κι αν έχει πετύχει τον αποχαρακτηρισμό του, είναι ενδεδειγμένο σαν νέος ΧΑΔΑ , όταν ήδη υπάρχει σε πιο μακρινή περιοχή το ΠΛΑΤΩΜΑ ? Που το έχει εξαιρέσει ο Τατούλης από την αποκατάσταση?
Σε τι στοχεύει ο δήμαρχος αλλά και ο ιδιοκτήτης που θέλουν να κάνουν το δάσος νέα χωματερή?
Μάθαμε πως ο ιδιοκτήτης είχε ήδη αδειοδότηση για ξενοδοχειακή μονάδα !
Λέτε να ήσαν πολλά τα λεφτά για την αποκατάσταση του νταμαριού και να σχεδίασαν να το αποκαταστήσουν μέσω των σκουπιδιών, μαζί με αρκετά σοβαρή ενίσχυση του κόστους κατασκευής του ξενοδοχείου? Ρωτάμε εμείς όσα έρχονται σαν ερωτήσεις και από αναγνώστες αλλά και από συμπολίτες που γνωρίζουν την πόλη και τους ανθρώπους της, αλλά και τις μεθόδους που επιλέγουν για να λειτουργήσουν ως επιχειρηματίες. Είναι νόμιμα όλα αυτά που γίνονται? Ποιός το ορίζει πλέον? Το συμφέρον καθενός που θέλει να κάνει τη δουλίτσα του ? Ο δήμαρχος ? Ή ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ που έδωσε το Ο.Κ. για την περιοχή, χωρίς να έχει ούτε την αρμοδιότητα, αλλά ούτε και την τεχνογνωσία? Τι γίνεται σε τούτη την πόλη ? Όλο το δικαστικό σώμα αν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, άκρη δεν θα βρει με τις αμαρτίες μας.
   Σήμερα με δηλώσεις του δημόσιες, διαφοροποιήθηκε ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ που είχε ψηφίσει ΥΠΕΡ στο Δ.Σ. λόγω της έρευνας που έκανε και είδε το ακατάλληλο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.