Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΔΗΤ Κ. ΤΣΟΥΚΑ ? ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ?

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'' ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ?

Απεργούν, Βοήθεια, 4 Απριλίου,apergoun, voitheia, 4 apriliou

Είναι δεδομένο πως μερικές δομές των δήμων έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και αποστολή και οπωσδήποτε είναι αναγκαίες.
Αλλά, δεδομένο δεν είναι το πολιτικό παιχνιδάκι που στήνεται με τα άτομα που προσλαμβάνουν οι δήμοι, στο πρόγραμμα αυτό.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, στους περισσότερους δήμους, είναι κομματικά παιδάκια και υποχρεώσεις ψηφοθηρικές, των δημάρχων αλλά και των συμβούλων. Κι ενώ περιμένουν στην ουρά, άνεργοι πολίτες, να βρουν έστω για ένα έτος απασχόληση, οι κομματικές εντολές του ενός προς τον άλλο, μέσα στους δήμους, δεν αφήνουν περιθώρια για τίποτα.Βολεύονται μόνο οι εκλεκτοί και οι αρεστοί.
Στον δήμο Τρίπολης, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις σε όλο το προσωπικό της δομής, χωρίς ούτε μια αλλαγή, έστω για τα μάτια του κόσμου. Έστω της κυρίας ψυχολόγου, που δεν περιμένει να ζήσει από την δουλειά της στη Βοήθεια στο Σπίτι, αφού έχει γραφείο έξω και δουλεύει και ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Δεν μπορούσε ο πρόεδρος κ. Τσούκας, να βάλει μια άλλη κοπέλα ή νεαρό επιστήμονα, που ψάχνει για δουλειά και δεν έχει δικό του γραφείο, στην θέση αυτή έστω για ένα χρόνο?
Μια άλλη διευκρίνηση που θα έπρεπε να βγει προς τους ΄πολίτες από την ΚΕΔΗΤ, είναι οι αμοιβές του προσωπικού της. Μόνιμου (δηλαδή αορίστου χρόνου) και έκτακτου.
Και οι αμοιβές των υπαλλήλων των δομών, όπως η ανωτέρω.
Γιατί μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά, οι ''λογιστές'' της επιχείρησης και μοιράζουν λεφτά με το τσουβάλι, άσχετα με το τι ορίζει το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Επειδή επίσης εκεί μέσα, δίνουν λεφτά σε 3 διαφορετικές κατευθύνσεις, με το πρόσχημα των ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ υπηρεσιών, θα επιθυμούσαμε να μάθουμε από τον κ. Τσούκα, τι γίνεται με τους εξωτερικούς και εσωτερικούς συνεργάτες της ΚΕΔΗΤ περί τα ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, γιατί πολύ παπατζιλίκι έχει φάει ο πολίτης της Τρίπολης, για το ξόδεμα των χρημάτων εκεί μέσα.
Ξέρουμε πως ο Κοκκινάκος έδινε λεφτά όπου ήθελε, για συνεργασίες και υπηρεσίες, εξωτερικών συνεργατών, με αποφάσεις που έπαιρνε μόνος του, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.
Άλλωστε τώρα, δεν έχουμε περίοδο με παχιές αγελάδες, να μπορούν να ξοδεύονται λεφτά με ουρά για μερικούς αχόρταγους, που εισπράττουν από 5 διαφορετικές πλευρές. Αυτοί και οι γυναίκες τους.
Ακόμα κι αν ο Παυλής δίνει εντολές να μην αλλάξει τίποτα, το τσαγανό του καθενός πρέπει να φανεί τώρα και ξεκάθαρα. Δεν μπορούν να τρελαίνονται στην ευμάρεια δημοτικοί υπάλληλοι ή οι μπατζανάκηδές τους, επειδή είναι πονηρούληδες.
Έτσι δεν είναι κύριε Τσούκα μας ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.