Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΠΟΣΕΣ ΜΑΡΜΙΤΕΣ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙΣ ΝΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ ?


ΠΟΣΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΕ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΚΤΩΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ, Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.?
( αντιγράφουμε από τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ )



kalteziotis-likourentzos
Εκατομμύρια ευρώ ετησίως μπαίνουν από το Δημόσιο, στις τσέπες του πρώην υπουργού Καλτεζιώτη ακόμη και με παράνομες πράξεις! Το Δημόσιο φέρεται να έχει μισθώσει όλα τα κτήρια του Καλτεζιώτη επί της οδού Πανόρμου!


Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ. κ. Καλτεζιώτη φαίνεται πως έχουν στήσει οι υπηρεσίες του Δημοσίου! Εκατομμύρια ευρώ, που μπαίνουν στις τσέπες του επιχειρηματία Αρκάδα, ακόμη και αν χρειάζεται να συνωμοτεί το υπουργείο Οικονομικών, να παραβιάζει νόμους ή να προσθέτει ειδικές διατάξεις ώστε να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα ο πακτωλός χρημάτων προς τον φίλο του κ. Στουρνάρα!
Η προκλητική εύνοια του υπουργείου Οικονομικών προς τον πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ κ. Καλτεζιώτη, ιδιοκτήτη του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ ΚΑ' Αθηνών, δεν έχει όρια. Το ρεπορτάζ μας αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στο Δημόσιο και στον Ν. Καλτεζιώτη έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση! Όπου υπάρχει κτήριο ιδιοκτησίας του κ. Καλτεζιώτη, να'σου και το Δημόσιο μισθώνει μεγάλο μέρος του οικήματος! Εκτός από την ΚΑ΄ΔΟΥ Αθηνών, στον κ. Καλτεζιώτη φέρεται να ανήκουν και κτήρια τα οποία έχει μισθώσει το ΙΚΑ και διάφορες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ!

ΟΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ...ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ!
Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
doika-ktirio
Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι ο κ. Καλτεζιώτης είναι ιδιοκτήτης: α) της ΔΟΥ ΚΑ΄ (Λαρίσης 33 & Ιτέας) και του διπλανού κτηρίου με το οποίο την έχει συνενώσει παράνομα (πάνω φωτό).
Πάμε παρακάτω: β) Ο πρώην υπουργός επί ΝΔ κ. Καλτεζιώτης είναι ιδιοκτήτης και του κτηρίου όπου στεγάζεται το ΙΚΑ (Πανόρμου 66 και Καρύστου).Κάτω φωτό.
1966
Κι εδώ δεν λείπουν οι παρανομίες. Σε ότι αφορά στο ζήτημα των ΑΜΕΑ, το ΙΚΑ Πανόρμου δεν τηρεί καμία νομιμότητα, καθότι όχι μόνο έχει πολύ απότομη ράμπα εισόδου, αλλά επιπλέον έχει δύο ανελκυστήρες που αμφότεροι είναι ακατάλληλοι, καθότι το πλάτος των θυρών τους και οι διαστάσεις των θαλάμων, είναι πολύ μικρότερα από αυτά που ορίζει ο Νόμος για τα ΑΜΕΑ!!!
Συνεχίζουμε: Το ρεπορτάζ μας λέει ότι ο Ν. Καλτεζιώτης είναι ιδιοκτήτης και δύο ακόμη κτηρίων στο ίδιο σημείο, τα οποία επίσης μισθώνει στο Δημόσιο!!! Μπίζνες δίχως τέλος έχει ανοίξει το Δημόσιο με τον πρώην υπουργό; Το πολιτικό σύστημα εξοντώνει τον κοσμάκη αλλά χρυσώνει τα δικά του παιδιά: Πρώην υπουργούς και βουλευτές! Όπως φαίνεται, το Δημόσιο, όπου υπάρχει κτήριο του Καλτεζιώτη, τρέχει να το μισθώσει!
Για πάμε να δούμε λοιπόν ποια ακόμη κτήρια (εκτός της ΚΑ΄ ΔΟΥ Αθηνών και του ΙΚΑ), φέρεται να ανήκουν στον κ. Καλτεζιώτη:
1970
1) Το κτήριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ΙΚΑ, και συγκεκριμένα επί της οδού Καρύστου 5 (πάνω φωτό). Και αυτό μισθώνεται στο Δημόσιο, και ειδικότερα σε δύο υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων έργων: α) ΕΥΔΕ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΕΥΔΕ/ΕΠΠΕΛ), και β) ΕΥΔΕ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ (ΕΥΔΕ/ΑΤΙΟ).
kalteziot-karistou-ypexode
2) Το κτήριο που βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τη ΔΟΥ ΚΑ΄, με πρόσοψη επί της Πανόρμου αρ.70-72. (φωτο κάτω). Και αυτό μισθώνεται στο Δημόσιο, και συγκεκριμένα στην τρίτη υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων έργων: ΕΥΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ (ΕΥΔΕ/ΕΠΛΕΣ).
1967
Επομένως, οι τρεις από τις τέσσερις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (http://www.ggde.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=145), στεγάζονται σε κτήρια που μισθώνει στο Δημόσιο ο Ν. Καλτεζιώτης!
KALTEZIOT-KTIRIO
Εμείς οι αδαείς ρωτάμε:
1) Πόσα κτήρια επιτέλους μισθώνει ο Καλτεζιώτης στο Δημόσιο και πόσα χρήματα εισπράττει συνολικά κάθε μήνα ή ετησίως;
2) Ποιοί δημόσιοι λειτουργοί διαπράττουν κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος, επιτρέποντας τη στέγαση δημόσιων υπηρεσιών στα κτήρια του Καλτεζιώτη, τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές του Νόμου για τα ΑΜΕΑ (και όχι μόνο);
Και κάτι εξίσου σημαντικό: Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών κα Αγγελική Φετοκάκη, είπε πως ο κ. Καλτεζιώτης προσέφερε 500μ2 σε γειτονικό κτήριο, για να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της ενοποιημένης ΔΟΥ Ψυχικού & ΚΑ΄, προκειμένου αυτή να στεγαστεί τελικά στα δικά του κτήρια. Γνωρίζοντας δηλαδή η κα Φετοκάκη την διαβεβαίωση που της παρέσχε ο Ν. Καλτεζιώτης, ενσωμάτωσε φωτογραφικά την πρόταση αυτή του πρώην υπουργού στο πόρισμα(σελ.10-11). Μία πράξη που ενισχύει περισσότερο τις ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος στην οποία υπέπεσε τόσο η ίδια όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κατασκευής Έργων και Συντήρησης Κτιρίων του Υπουργείου Οικονομικών κα Μαρία Ανδρεοπούλου. Εκεί λοιπόν, αναφέρουν τα εξής για να εξυπηρετήσουν φωτογραφικά τον Καλτεζιώτη:
«Επισημαίνονται τα ακόλουθα θέματα:
1. Σύμφωνα με το Ν. 3130/2003 σε περιπτώσεις μισθωμένων κτιρίων, που έχει λήξει η μίσθωση, η Υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να παραμένει στο κτίριο εξωσυμβατικά, για όσο χρόνο απαιτηθεί, μέχρι να εξευρεθεί νέο κτίριο προς μίσθωση, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. Σε περιπτώσεις κατεπείγουσας ανάγκης είναι δυνατόν το Δημόσιο να προβαίνει σε απευθείας μίσθωση διάρκειας 1 έτους (με δυνατότητα παράτασης 1 επιπλέον έτους), χωρίς διενέργεια διαγωνισμού. Επίσης το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα, σε περίπτωση πρόσθετων αναγκών, να προβαίνει σε κατ' επέκταση μίσθωση χώρων του ιδίου ή παρακείμενου ακινήτου, χωρίς διαγωνισμό, επιφανείας που δεν υπερβαίνει την επιφάνεια του ήδη μισθωμένου ακινήτου.
2. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου τα μισθωμένα κτίρια επαρκούν οριακά για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ, θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα παραμονής στο υφιστάμενο κτίριο, μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την προϋπόθεση παραχώρησης από τον εκμισθωτή πρόσθετων επαρκών και κατάλληλων χώρων και με χαμηλό μίσθωμα, για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ».

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Επιτροπή για την ενοποίηση των Εφοριών, παρά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά μας για τις παρανομίες που έχουν συντελεστεί με ευθύνη της στο κτήριο της ΚΑ΄ΔΟΥ Αθηνών, συνεχίζει ακάθεκτη το... έργο της και αναμένεται να επισκεφτεί τόσο το κτήριο της ΚΑ΄ΔΟΥ όσο και το παρακείμενο, προκειμένου να ελέγξει εάν επαρκούν τα τετραγωνικά μέτρα για την επέκταση της εφορίας! Και για όλα τα υπόλοιπα, που αφορούν στην μη ύπαρξη WC και για το κοινό και για τα ΑΜΕΑ όσο και για την μη δυνατή πρόσβαση ΑΜΕΑ στο κτήριο της ΚΑ΄ΔΟΥ Αθηνών, η Επιτροπή, δεν δίνει σημασία!
Εάν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, ρωτάμε: Μέχρι ποίου σημείου μπορεί να φτάνει η έλλειψη ευαισθησίας ορισμένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.