Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ.

ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ?
ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΝΤΑΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ?

Με το άρθρο 242 του Καλλικράτη, που προβλέπει τον διορισμό ''Εκτελεστικού Γραμματέα'' ο Τατούλης, στην προηγούμενη θητεία του, διόρισε τον επί χρόνια κολαούζο του Γιάννη Σταματάκο σε αυτή τη θέση.
Προσόντα του Γιάννη?
Καμία σχέση με την γραμματειακή υποστήριξη υπηρεσίας, καμία σχέση με την διαχείριση αυτοδιοικητικών θεμάτων.
Απόλυτη σχέση με την κομματική κομπλεξική εσωστρέφεια, απόλυτη σχέση με τον Πέτρο, που όσο ήταν βολευτής, τον είχε πάντα από κοντά ως παραγιό και χαραμοφάη της πολιτικής.
Ο Σταματάκος, στην προηγούμενη θητεία του Τατούλη, έκανε την Περιφέρεια μαγαζί του, εγκατέλειψε το γραφείo του ως Πολιτικού Μηχανικού και έριξε άγκυρα δίπλα στο αφεντικό του κάνοντας τον μπόγια στα εσωτερικά θέματα με τις εντολές και ευλογίες του.
Από προσόντα, αν ανατρέξει κανείς στο βιογραφικό του, θα βρεί μόνο ένα πτυχίο και κάμποσες κομματικές θεσούλες σε οργανισμούς και ιδρύματα, που του εξασφάλιζαν την άνετη διαβίωση της οικογένειάς του, αφού ποτέ του δεν έχει ασχοληθεί με το γραφείο του και τη δουλειά του, ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Ο Γιάννης έγινε ο φόβος και ο τρόμος των υπαλλήλων, με το που διορίστηκε σε αυτή τη θέση.
Στην Περιφέρεια όλα γίνονται υπό το κράτος του φόβου του και επιβάλει ακόμα και τα εισερχόμενα έγγραφα.
Παρανομεί με τη βούλα του αφεντικού του, πετώντας όσα δεν του αρέσουν και κρατώντας όσα θέλει αυτός.
Το πρωτόκολλο της Περιφέρειας, είναι τσιφλίκι του Γιάννη.
Εξαφανίζονται έγγραφα, μένουν αναπάντητα άλλα και γενικώς η αλληλογραφία της Περιφέρειας, είναι στο έλεος του πρώην ''έφεδρου αξιωματικού'' που μόνο αυτό το προσόν έχει να επιδείξει.
Όμως ο Γιαννάκης, εκεί δίπλα στον Πετράκη, έχει εξασφαλισμένα τα 2/3 του μισθού του Πέτρου, χωρίς να ιδρώνει από αγωνία της επιβίωσης.
Και δεν υπόκειται βέβαια ο μισθός του, στις περικοπές των υπολοίπων κοινών θνητών, διότι πρόκειτια για ειδικές συμβάσεις έργου, οι οποίες εξαιρούνται από την κατηγορία των μισθωτών του δημόσιου τομέα.
Απόλυτη αξιοκρατία. Η γνωστή που εφαρμόζει ο Τατούλης. Ολιγαρχία και φασισμός με το μανδύα του αεράτου δημοκράτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.