Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ! ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ! ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΑ ΦΟΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΑΝΤΟΥ.


'' Ο Αρκαδισμός θα αποτελέσει την κεντρική ιδέα της υποψηφιότητας της Τρίπολης για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. ''
Την παρουσίαση έκανε ο εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος τόνισε:
«Ο Αρκαδισμός είναι ένα διαχρονικό και σύγχρονο κίνημα που αυτοχαρακτηρίζεται ταυτόχρονα ως τέχνη, επιστήμη, φιλοσοφικός  στοχασμός, κοινωνικό όραμα και στάση ζωής. Θεμελιώνεται σε μια ριζική διαφοροποίηση  της αντίληψης για τον κόσμο και την φύση  μας ως ανθρωπίνων όντων, βρίσκεται στα θεμέλια της περιβαλλοντικής σκέψης και πρακτικής, προτείνει λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα και ενθαρρύνει δημιουργικές πρωτοβουλίες». 
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναλύθηκε το χρονοδιάγραμμα της υποψηφιότητας, αλλά και οι απαραίτητες από εδώ και στο εξής κινήσεις όπως η ανάγκη σύνταξης χωρικής μελέτης από ειδικευμένο σύμβουλο υποστήριξης, για την καταγραφή και αξιολόγηση υπαρχουσών υποδομών της Τρίπολης και τη διατύπωση προτάσεων για τη δημιουργία νέων (αστικών και αρχιτεκτονικών) υποδομών, τον προσδιορισμό της αρχιτεκτονικής και αστικής ταυτότητας της πόλης, την καταγραφή και αξιολόγηση των αστικών και αρχιτεκτονικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής και της Περιφέρειας στο πλαίσιο της διεκδίκησης.
«Ο Αρκαδισμός είναι ένα διαχρονικό και σύγχρονο κίνημα που αυτοχαρακτηρίζεται ταυτόχρονα ως τέχνη, επιστήμη, φιλοσοφικός  στοχασμός, κοινωνικό όραμα και στάση ζωής. Θεμελιώνεται σε μια ριζική διαφοροποίηση της αντίληψης για τον κόσμο και την φύση μας ως ανθρωπίνων όντων, βρίσκεται στα θεμέλια της περιβαλλοντικής σκέψης και πρακτικής, προτείνει λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα και ενθαρρύνει δημιουργικές πρωτοβουλίες”επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλόπουλος. 
Παράλληλα παρουσιάστηκε ο ιστότοπος της υποψηφιότητας “Tripolis- Arcadia 2021” το οποίο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση www.tripolisarcadia2021.gr, όπου μεταξύ άλλων έχει αναρτηθεί και η προκήρυξη του διαγωνισμού για το τελικό λογότυπο και το σλόγκαν της υποψηφιότητας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χριστοδουλόπουλος σημείωσε:
“Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν είναι ένα φεστιβάλ ή πανηγύρι, δεν είναι βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν είναι συγκέντρωση διασημοτήτων, δεν είναι επίδειξη οικονομικής ή πολιτικής ισχύος. Είναι η ευκαιρία που έχει μια πόλη να εκπονήσει να προβάλει πειστικά και να εκτελέσει ένα οραματικό σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης που θα έχει ως σκοπό την επανατοποθέτηση του στίγματός της στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη. Η Τρίπολη είναι έτοιμη να αναπτύξει με σθένος ένα μακροπρόθεσμο πολιτιστικό πρόγραμμα με πνευματική και κοινωνική διάσταση. Ο θεσμός της ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο της Τρίπολης να αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου της Αρκαδίας και να τον καταστήσει συμμέτοχο στην αναπτέρωση του Αρκαδικού Ιδεώδους και του Αρκαδισμού, ως πολιτιστικού κινήματος”.

Τέλος έγινε ενημέρωση για τον κύκλο επαφών που ξεκινά από σήμερα με τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς για τη διαμόρφωση ενός σώματος συμμετοχής και οργανωμένης διαβούλευσης  και για την Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ δήμου και των εταιριών ΚΕΔΗΤ/ΝΠΔΔ/ΔΕΠΕ, για τη δημιουργία του εκτελεστικού σκέλους στην οργάνωση για την προώθηση της υποψηφιότητας. Οπως ειπώθηκε, το οργανωτικό σχήμα θα έχει στελεχωθεί με επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Εκτελεστικών Στελεχών και Εξωτερικών Συμβούλων ως τα Χριστούγεννα.''
Σκοπός του blog είναι να θέτει προβληματισμούς και να δείχνει την άλλη όψη του κάθε νομίσματος, όχι μόνο αυτή που φαίνεται.
Ας θυμηθούμε όμως ποιός είναι ο κύριος που εκπροσωπεί τον φορέα, που θα διεκδικήσει τον τίτλο της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ.
Είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ΔΡΥΑΔΕΣ στο Λεβίδι Αρκαδίας, και του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας, το οποίο χτίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου, με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ για τον Πολιτισμό (ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΑΡ .....)
Είναι οικονομολόγος με δράση στο ΧΑΑ για λογαριασμό του οποίου έκανε εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, όταν δούλευε το σύστημα του ΧΑΑ-ΤΖΟΓΟΥ επί Σιμίτη.
Είναι φιλαράκι καλό του Τατούλη τον οποίο και στήριξε με την υποψηφιότητά του στις προηγούμενες εκλογές.
Είναι μέλος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ του άσπονδου φίλου του και ανταγωνιστή του ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ. Γιατί άραγε ?
Ο πολιτισμός ένωσε αυτούς τους δύο άνδρες ή όσα κρύβονται πίσω από όλα αυτά?
Όσα αργύρια εννοείται.
Τέλος υπάρχει ένα μεγάλο ανεξήγητο θέμα : ΠΟΥ θα βρεθούν όλα αυτά τα λεφτά που θα χρειαστεί να ξοδευτούν για να γίνουν όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες και δράσεις, για να πάει η Τρίπολη ως την τελική κρίση.
Ποιός θα χρηματοδοτήσει τέτοια πανηγύρια, όταν υπάρχουν παιδιά στην ίδια την πόλη που υποσιτίζονται και ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας?
Ποιοί παίζουν με την αυτοπροβολή τους τις ώρες του δράματος που ζει η κοινωνία?
Σε επόμενο άρθρο θα δώσουμε στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών πανηγυριών.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/48562-tripoli-politistiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.