Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ! ΕΧΟΥΝ ''ΧΑΘΕΙ'' 40 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ ! ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ?

ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΡΚΑΔΩΝ.
ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ.
ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ?
ΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ Η ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ?
big image
Όπως προκύπτει από το ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ αλλά και από το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ της 5ης Αυγούστου του 1947, με αριθμό μεταγραφής 36781 τόμος 166 του Υποθηκοφυλακείου Βόρειας πλευράς Τριπόλεως, το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Τρίπολης, εκτεινόταν σε έκταση 212 στρεμμάτων, τα οποία ενοικιάστηκαν το 1947, στο Ελληνικό Δημόσιο, από το ΠΟΑ (Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής), για 25 χρόνια.
Το 2001 κι ενώ επρόκειτο να λήξει η 25ετία, άρχισε η προετοιμασία από τους Παναρκάδες, της επόμενης σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να εξακολουθήσει να κατέχει ως μισθωτής την γη του Νοσοκομείου.
Εκεί άρχισαν και τα όργανα.
Η γη είχε μικρύνει σε έκταση !
Μόλις το 2003 κατάφεραν να συντάξουν ένα νέο συμβόλαιο, στο οποίο όμως αναγράφονται πάρα πολλές ανακρίβειες, υπογεγραμμένες από τον μηχανικό Γιάννη Λυμπεράκη, ο οποίος έφτιαξε και το καινούργιο τοπογραφικό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, στο οποίο αναφέρεται αρχική έκταση 200 στρεμμάτων !! Δηλαδή έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ με τη μια, 12 στρέμματα. Και τελικά το τοπογραφικό της 31-1- 2001 που εμφανίζεται υπογεγραμμένο, από τον Γ. Λυμπεράκη, αλλά και το νέο συμβόλαιο εκμίσθωσης, αναφέρονται σε 175 στρέμματα γης !
Έκαναν φτερά δηλαδή, ακόμα 25 στρέμματα, συνολικά 37 επί του αρχικού τοπογραφικού, χωρίς να ζητηθεί από κανέναν η ευθύνη.
Στο τελευταίο αυτό συμβόλαιο του 2003, από πλευράς Ελληνικής Πολιτείας, έχουν υπογράψει οι : ΕΚΤΩΡ ΝΑΣΙΩΚΑΣ Υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ Πρόεδρος ΠΕΣΥΠ Πελοποννήσου και ο ΘΩΜΑΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ Διοικητής Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
Επειδή παρόμοια εξαφάνιση στρεμμάτων, έχει γίνει και με τον πολεοδομικό σχεδιασμό της Τρίπολης, και βγήκαν κάποια οικόπεδα -φιλέτα ως ιδιοκτησίες λαμογίων και υπετέρων, κανένας δεν επαναπαύεται, ώσπου να γίνει ανοιχτή ανακοίνωση των Παναρκάδων, για το όργιο των παρανομιών και της πώλησης ιδιωτικής γης μισθωμένης στο Δημόσιο.
Eντελώς συμπτωματικά και εκείνες τις τοπογραφικές απεικονίσεις τις έχει κάνει ο ίδιος μηχανικός. Που εξαφανίζει στρέμματα !
Η νέα διοίκηση της ΠΟΑ οφείλει να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.