Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΤΟΥΛΗΣ VERSUS ΝΙΚΑ ......


Και στη μέση οι τσιγγάνοι

Του Επικούρειου
Τι έγινε ρε παιδιά με τους τσιγγάνους της Καλαμάτας. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Βγήκε ο Νίκας ως Σεχρεμενί Μπέης της Καλαμάτας που είναι (στην υπόλοιπη Ελλάδα οι ομόλογοι του λέγονται δήμαρχοι, αλλά αυτός την έχει δει αλλιώς)  και ανήγγειλε με στομφώδες ύφος, όπως αρμόζει σε ένα Σεχρεμενί Μπέη, ότι στις 17 Οκτωβρίου θα γκρεμίσει το συνοικισμό αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα.
Το πρόβλημα χρονίζει πάνω από 20 χρόνια και κανείς εκτός από τους ιδιοκτήτες δεν νοιαζόταν να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να υλοποιήσει δικαστικές αποφάσεις. Τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έβγαλε φιρμάνι να φύγουν οι γύφτοι. Σωστό; Σωστό.
Υπάρχουν όμως μερικά ερωτήματα:
Γιατί δεν γινόταν τίποτα τόσα χρόνια;
Απάντηση: Τους γύφτους τους αγαπάμε κάθε εκλογές και τους αφήνουμε στην ησυχία τους γιατί μετράνε πάνω από 700 ψήφους στο Δήμο και ο Δήμαρχος εκλέγεται από το πού θα πάνε αυτοί οι ψήφοι. 

Γιατί τώρα;
Απάντηση: Γιατί έρχονται εκλογές και πρέπει να κόψουμε ψήφους από τη Χρυσαυγή, η οποία μετράει περισσότερους ψήφους από τους γύφτους. Πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να αποδειχθεί τσιγγανοφάγος τουλάχιστον όσο η Χρυσαυγή για να πάρει μερικούς ψήφους από την ακροδεξιά. Έτσι ξεκίνησαν 2 Γραμματείς της Αποκεντρωμένης και (πάτε στοίχημα;) θα ακολουθήσουν και άλλοι. Δε μπορεί η Χρυσαυγή να παίζει μπάλα μόνη της στο ακροδεξιό γήπεδο! Έχουμε και εμείς παιχταράδες σε αυτό το άθλημα.

Γιατί ο Νίκας τα έβαλε με την Περιφέρεια;
Απάντηση: Για να διώξει την ευθύνη από πάνω του δείχνει με το δάκτυλο τον Τατούλη ως υπεύθυνο για την κατάσταση στη Μπιρμπίτα (Έτσι λέγεται ο βάλτος που αγοράστηκε από την τότε Νομαρχία για να κατασκηνώσουν οι γύφτοι με κουνούπια σε μέγεθος ελικοπτέρου και υγρασία επιπέδου «η χαρά του ρυζιού»). Ερώτηση στην ερώτηση: Όταν αγοράστηκε η Μπιρμπίτα με ποσό τριπλάσιο της πραγματικής όπως ακούστηκε τότε (ακούει κανένας εισαγγελέας;) ο κ. Νίκας πού ήταν; Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας (έγκριση οικοπέδου – αγορά – πληρωμή) μήπως ήταν Αντινομάρχης; Λέμε τώρα. Μήπως ο κ. Νίκας ξέχασε ότι στα εγκαίνια που έγιναν από υπουργό και τη ντόπια νομεγκλατούρα και τους γύφτους αποκλεισμένους από τα ΜΑΤ μακριά από την κατασκήνωση, ο κ. Νίκας διαμαρτυρόταν στα ΜΜΕ διότι δεν αναγραφόταν το όνομα του στην πανάκριβη πλακέτα της Μπιρμπίτας; Τώρα δεν ξέρει τίποτα για το φόνο!
Γιατί ο Νίκας δεν έδιωξε τους τσιγγάνους όταν η Μπιρμπίτα λειτουργούσε;
Απάντηση: Έλα ντε! (Ψήφοι ήταν αυτοί. Και μην ακούσω σαχλαμάρες ότι δε χωρούσαν. Πήγαν εκεί ακόμη και από τον Πύργο Χαλιλόπουλοι).

Τρεις Μεσσήνιοι αντιπεριφερειάρχες την έπεσαν ομοθυμαδόν και για τα καλά στο Νίκα. Γιατί άραγε;
Ντόπιοι αναλυτές- δημοσιολογούντες απέδωσαν με άρθρα τους το πάθος ενάντια στο Νίκα σε έναρξη προσπαθειών των συγκεκριμένων να πλασαριστούν ως μελλοντικοί Βεζίρηδες της Καλαμάτας. Τι λέτε μωρέ; Άρχισαν τώρα για εκλογές που θα γίνουν σε 5 χρόνια; Ποιος ζει ποιος πεθαίνει; Απλά εντολές Τατούλη εκτελούσαν οι άνθρωποι. Διαγωγή έδειχναν στο Μεγάλο Αφεντικό, που δεν θέλει να αναμιχθεί. Σιγά ένας ολόκληρος Αυτοκράτωρ Πασών των Πελοποννήσων ο Μέγας Πέτρος να καταδεχθεί να απαντήσει σε ένα Σεχρεμενί Μπέη.  Μαντάς-Νικολάκου-Αλειφέρη και πολύ του πάει.

Για να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει πίσω από αυτό το γκροτέσκο κρεσέντο σαλτιμπαγκισμού και από τις δύο πλευρές.

Ο παμπόνηρος Νίκας θυμήθηκε τώρα να κάνει αυτό που έπρεπε να έχει κάνει χρόνια τώρα. Βγαίνει και δίνει ημερομηνία κατεδάφισης. Δυναμικός ο ηγέτης!! Ζήτω!! (Πόσο πάτε στοίχημα ότι θα την κάνει γαργάρα;). Γιατί βγήκε τόσο άτσαλα; Πρώτον, γιατί πάντα ήταν ο Ελληνάρας του «ξερ’ς ποιος είμαι εγώ ρε;» (η ακροδεξιά του φύση βλέπεις). Ποιος είναι ο Μαντάς που θα του τη βγεί; Δεύτερον, να δείξει στον Αυτοκράτορα ότι δεν παίζει μόνος του. Έρχεται μέγα θέμα σκουπιδιών. Τι νομίζει ο Μέγας Πέτρος; Υπάρχουν και άλλοι που πρέπει να συμφωνήσουν. Η πίττα είναι μεγάλη!!

Ακριβώς τα ίδια, από την αντίθετη πλευρά, ισχύει για τον Αυτοκράτορα και τους παρατρεχάμενους. Θα μας τη βγεί ο Νίκας;;; (Ο Χριστός κι η Νικολάκου!) Αυτά τα πράγματα δε γίνονται! Θα μπει στη θέση του. Και θα ζητήσει και συγγνώμη. Και το status quo θα επανέλθει. Θα σφίξουν οι κώλοι.


Όσο για τους τσιγγάνους; Έλα ρε, σοβαρέψου. Ποιος νοιάζεται;

(O Επικούρειος είναι συνεργάτης του blog. Κριτικός και σχολιαστής επικαιρότητας και όχι μόνο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.