Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ?

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΟΜΩΣ  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !
Όταν ο ΓΑΠ και η εκλεκτή του υπουργός Μπιρμπίλη, ανακοίνωναν την μεγάλη εύνοια της Ελλάδας από την πράσινη ενέργεια, κάποιοι από εμάς τους κακούς και δύσπιστους, λέγαμε πως πράττουν άλογα (πράσσειν άλογα....ή ακόμα καλύτερα ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ) !
Δεν μας διεψευσαν οι εξελίξεις
Τα ανταποδοτικά τέλη και ΠΩΣ αυτά διατίθενται από την εταιρεία και την ΔΕΗ προς τους ΟΤΑ, ορίζονται από το Νόμο 3468/2006.
Σύμφωνα με την παράγραφο Α.1. του άρθρου 25 του Ν.3468/2006 κάθε παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στον οποίο χορηγείται άδεια παραγωγής επιβαρύνεται από την έναρξη της εμπορικής  λειτουργίας του σταθμού με ειδικό τέλος. Το τέλος αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% επί της προ Φ.Π.Α., τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στον Διαχειριστή του Συστήματος ή του Δικτύου
Επίσης, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 24 του Ν.3983/2011: "Ποσό μέχρι ποσοστού 1% της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης  της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποδίδεται στους κατόχους άδειας προμήθειας που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια στους οικιακούς καταναλωτές των Δήμων στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί ΑΠΕ, με σκοπό να πιστωθούν οι οικιακοί καταναλωτές μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας .Δικαιούχοι της πίστωσης της παρούσας παραγράφου είναι οι οικιακοί καταναλωτές εντός των διοικητικών ορίων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας του Δήμου, εφόσον υπάρχει, όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ. Η πίστωση αφορά στη χρέωση των καταναλώσεων ενέργειας και όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων επί αυτής. Τυχόν υπόλοιπο της ανωτέρω πίστωσης επιμερίζεται ανά παροχή στους οικιακούς καταναλωτές του αντίστοιχου Δήμου ή κοινότητας ως αντιστάθμισμα των χρεώσεων υπέρ τρίτων στους οποίους και αποδίδεται σύμφωνα με τα ισχύοντα".
Μια έρευνα που έχουμε ήδη φέρει εις πέρας τουλάχιστον σε 3 Νομούς της Πελοποννήσου, δείχνει πως οι κάτοικοι αγνοούν παντελώς τα δικαιώματα που έχουν πάνω στην ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και ΔΕΝ εισπράττουν τίποτα απολύτως, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ως πιστωτικά.
Η έρευνα επίσης έδειξε, μερικούς κοινοτάρχες-λαμόγια, που έχουν πλουτίσει ξαφνικά και πολύ, αυξάνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία, σε διπλανούς νομούς ή αλλού εντός Ελλάδας. Γιατί το...εκτός δεν είναι εύκολο να το διερευνήσουμε !
Η ΔΕΗ ακόμα δεν μας έχει απαντήσει επίσημα, για το ΑΝ και ΠΩΣ αποδίδει το ανταποδοτικόν τέλος στους κατοίκους, μέσα από τους λογαριασμούς της.
Φυσικά και γνωρίζουμε πως αυτό γίνεται και με τη συνεργασία των Δήμων, αλλά η υπόθεση, απ΄ όπου και να την αγγίξεις βρωμάει και ζέχνει.
Πολλοί δήμοι της χώρας, έχουν ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να βρουν την άκρη.
Άλλοι κοιμούνται ακόμα με τα τσαρούχια.
Πάντως τα λεφτά των ανταποδοτικών τελών, έκαναν δουλειά και στις πρόσφατες εκλογές. 
Εξαγόρασαν προέδρους χωριών που είναι πουλημένα ανθρωπάκια και δεν υπολογίζουν πολιτικές τοποθετήσεις, αν είναι να τσεπώσουν κανένα τσεκ ως δωράκι της πολιτικής και της ''άλλης''  συνείδησής τους.
Θα επανέλθουμε με στοιχεία φωτιά σε επόμενο άρθρο και με ονόματα επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.