Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΧΙΖΑ...Η ΜΑΣΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ !

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑ ΚΕΙΝΗ ΤΗ ΘΥΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ?


Κατάλαβε κανένας σας ποτέ γιατί όλοι οι δημαρχαίοι, με το που έβγαιναν στην εξουσία, έπαιρναν σβάρνα την αλλοδαπή και έκαναν επισκέψεις σε όλη την ομογένεια?
Σιγά μην ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τους ξενητεμένους.
Αφού αυτοί δεν ψηφίζουν.
Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και τώρα πια πασίδηλοι.
1ον είχαν τζάμπα φιλοξενεία σε μακρινές χώρες που δεν τις είχαν δει ούτε στον ύπνο τους τα ληγούρια.
2ον που είναι ισχυρότερο από το 1ο ανακάλυπταν στα ξένα, όλους τους πλούσιους και άκληρους γέρους, τους έπαιρναν στο μπίρι μπίρι, τους φούσκωναν τα μυαλά για την υστεροφημία τους....και τι θέλει ένας γέρος να ακούσει? Πως δεν θα τον ξεχάσει ο κόσμος και η Πατρίδα του, όταν πεθάνει.
Και κάθε τέτοιο ταξίδι, έφερνε συνήθως αποτελέσματα κι από κάποιον δωρητή περιουσίας, ή ευεργέτη με Κληροδότημα.
Όσο πιο πλούσιος τόσο το καλύτερο.
Ο Δημοσθένης, πάντως που θεωρείται γατόνι στην διαχείριση των επικοινωνιακών κόλπων για μπάζα, κατάφερε κι έφερε τον Σχίζα στην Τρίπολη, τον έβαλε κι έγραψε όλη την περιουσία του στον Δήμο, αλλά έβαλε ισόβιο Πρόεδρο του Κληροδοτήματός του και διαχειριστή της περιουσίας του, τον ίδιο τον  Δημοσθένη.
Λίγο μετά το 2011 ο Σχίζας απεβίωσε. Για τις ανάγκες βιωσιμότητας του Κληροδοτήματός του, είχε αφήσει και αμύθητη κινητή περιουσία, μεγάλο μέρος της οποίας όπως έλεγε ο ίδιος εν ζωή, ήταν σε μια θυρίδα σε Αθηναϊκή Τράπεζα !
Τι περίεργο όμως, που κανά δυο μήνες μετά τον θάνατό του, ο Σωτηρόπουλος έβγαινε στην πόλη  κι έλεγε δεξιά κι αριστερά, πως πήγε να ανοίξει τη θυρίδα και την βρήκε άδεια.
Και τι περίεργο που άφηνε αιχμές κατά  της γυναίκας ,μακαρίτη πολιτικού Τριπολιτσιώτη, που είναι στο Δ.Σ. του Κληροδοτήματος, ισόβια κι αυτή, αλλά με ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ !
Τι πιο περίεργο ακόμα που εκεί γύρω στο 2011 τέλειωσε κι ένα 8ώροφο στο κέντρο της πόλης, στη θέση που κάποτε ήταν το πατρικό του Δημοσθένη.
Κανάς εισαγγελέας δεν κάνει αυτεπάγγελτους ελέγχους που και που στα Κληροδοτήματα?
Ιδίως σε κείνα που έχουν ισόβιους προέδρους?
Φωνάζει εδώ και χρόνια ο Ρακιντζής πως γίνεται πανηγύρι στα σαράντα των αποθανόντων ευεργετών . Και πως όλα τα Κληροδοτήματα της χώρας έχουν κάνει πλούσιους τους ισόβιους προέδρους τους και μετά πτωχεύουν.
Τι λες Δημοσθένη ? Μήπως ήρθε η ώρα να μας πεις μερικές πικρές αλήθειες ?
Από όσο ξέρουμε είχες επιχειρήσει να διεκδικήσεις και την ισόβια προεδρεία του Βοσυνιώτειου, αλλά εκεί είχες φάει φόλα.
Περιμένουμε μπας και δώσεις απολογία για την θυρίδα.
Αν δεν ξέρεις τι απέγιναν τα λεφτά, τα ομόλογα, τα διαμάντια και οι ράβδοι χρυσού που είχε μέσα, μπορείς να απολογηθείς ΓΙΑΤΙ δεν έχεις πάει ακόμα στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.